søndag 31. januar 2010

                           Hvitt, hvitt, hvitt..
Denne hylla var mørkebrun tidligere, men når gangen byttet fra trehvit, med en mengde kvist til vanilje, da må jeg si at det fristet lite å henge opp en brun skamplett, jeg kastet meg over med pensel og hvit maling og smiler nå fra øre til øre:O)
Jeg elsker det hvite og lyse, men har en mor som stadig er hoderystende vitne til min malegalskap..
Hun må jo etterhvert innrømme at det blir jo fint, men hun føler at det blir litt mye sykehus, men hun får bare se når alt er ferdig, det er ikke mye sykehus over mine planer.
Hylla mangler liksom litt stasj, men det vil nok dukke opp noe nytt om ikke så lenge ;O)
      Når mannen handler.
Jeg var på hytte tur forrige helg sammen med to gode venninner, da jeg kom hjem satt det en meget fornøyd mann i stolen, han hadde handlet på egenhånd!!!
Han dro opp disse to lysestakene og jammen smilte ikke Tante Fia også :O) Synes de var kjempe fine og de passet bra inn i gangen som er nymalt..
De er til og med salgsvare, jeg er nemmelig så heldig å ha en mann som liker salg:O)
Han farter rundt i butikker og koser seg og jeg mener at nærmere gull fuglen kan man ikke komme..
Jeg er utrolig stolt over å ha en mann som kan gå og handle lysestaker som faktisk er vakkre:O)

onsdag 20. januar 2010


EN LITEN KVELDSTIME
Utrolig hvor inspirert man kan bli av et innlegg i intriørbladene, denne gangen siste utgave av Vakre Hjem.
Innlegget var om dekor av lys , og med iver og lyst måtte Tante Fia forsøke.
Det var sååååå deilig å finne på noe nytt etter mang en kveld med sying av hjerte og hekling av snøkrystaller.
Sorgen var stor da det bare tok en time å lage disse seks lysene, jeg kan nyte di mange timer da, men kjenner jeg Tante Fia rett så blir produksjonen ganske stor når jeg får hamstret lys..Kanskje ikke de andre i huset er like lykkelige når jeg står der med strykejern og jodler og koser meg i stearinosen, men du å du så gøy!!! La dere inspirere, det var kjempe enkelt.
HA EN ALLETIDERS KVELD !!!!




torsdag 14. januar 2010

HAR EN DRØM!!!!
Ja ikke samme drømmen som Jørn Hoel så vakkert sang om en gang i tiden, men en drøm om å komme hjem til et velorganisert hjem uten alt man ikke trenger..
Har sett det ene programmet etter det andre med organiserin og rydding, men det må være noe jeg går glipp av for jeg skjønner det liksom ikke.
Skal alt puttes bort i esker og bokser og nummereres og loggføres etter alle kunstens regler, eller skal man kaste alt som man ikke har tatt i det siste året??
Jeg stikker jo stadig hodet inn i et skap og oppdager en gjennglemt liten sak som jeg ikke en gang var klaar over at jeg hadde, men kaste den når jeg først har oppdaget den??? neppe, det er best å tørke bort fortidens støv og sette den fint tilbake i tilfelle man får bruk for den.
Mulig løsningen er å bygge på??? lage et kjempe kott der alle mine "skatter" kan hvile ut og se om de en dag får lov å sole seg i glansen igjen, men da surrer en liten stemme fra en velorganiser mester i hodet og sier KAST,KAST, men så sitter den lille samleren Fia på den andre skulderen og sier STAKKAR, SPAR DEN...
Har hørt maaaaange ganger at når du tar inn en ny ting i huset så skal noe ut, har funnet ut at de mener jeg skal kvitte meg med en ting, ikke søppel, så da overhørte jeg fort den teorien.
Så da er det bare å konkludere med at teori og praksis er to forskjellige ting så kryper jeg ned under pleddet og ser på ryddige hjem samtidig som jeg sitter å tenker at du å du så greit det er i et ryddig og vakkert hjem.
Ha en fin dag, det skal jeg og, har fått en tekknikk som heter:Du skal få en dag i morgen, men i dag, ja i dag koser jeg meg i et kaotisk, men levende hjem;O)
HÅPET ER STADIG LYSEGRØNT ;O)

onsdag 13. januar 2010

What to do???
Har en gammel speilkommode jeg har arvet, den er fra 1930 tallet og laget i mahogni, jeg er litt lei av den rødbrune fargen og kjenner at jeg er rimelig klar for å hive meg på med det hvite på den også, men så er de den uutholdelige samvittigheten da, jeg vet at familien skulle gjerne sett at den beholdt sitt opprinlige utseende, men så tenker jeg at hvorfor skal jeg beholde noe jeg ikke synes er pent??? Har et helt møblemang i denne stilen, en vaskeservant og to nattbord med marmortopp og to senger.. vet innerst inne svaret mitt på dette og kommer nok til å svinge kosten over den så fort jeg får maling, det er jo og et problem når man bor på landet, en time fra byen og har en bil som starter når den vil selv,den er like sta som sin eier, jeg starter heller ikke uten at jeg vil det;O)
Skal hive ut et bilde her så fort jeg har en villig bil og et mot til å trosse slekta:O)

tirsdag 12. januar 2010

Har malt det trehvite!!!!

Trehvitt er veldig kjedelig synes jeg, jeg drømmer jo stort om å få et hus i gjennomført Fransk landstil og Chabby Chic, men tror det er noe jeg må se langt etter, men hjelper litt når man har hvit maling, en kost og pågangs mot (noe som har sviktet litt nå).
Er veldig fornøyd med resultatet på det jeg har gjort, og kjenner gleden sprer seg i kroppen når jeg ser på denne speilkommoden. Den var i lutetfuru og ble beiset brun, brunfargen varte bare et år før jeg følte meg ganske deprimert, da var det bare å finne spannet med hvit maling og lykken var der:O)
Englene som står på kommoden står oppe hele året, de er kjøpt på perfect home og er alt for fine til å bli pakket bort etter jul synes jeg. skal og sies at jeg er veldig glad i engler:O)
Kjøpte glassknotter og satte på, de samme knottene skal kjøpes til alle møblene jeg skal male. Har en skråvitrine og en seksjon som skal males når pågangsmotet kommer snikende.
Min kjære maler for tiden gangen som og har vært trehvit og trist, han er så flink og hiver seg rundt hver kveld etter jobb, ikke alltid med samme iver, men han kryper seg stadig rundt panelen og har ikke mye igjenn av veggene nå. Er en utfordring å takle lukten når man er så lur å male med oljemaling på vinteren, men fader så bra det blir. Han har bedt meg å kvistlakke i dag, så jeg må vel muligens klare å få til det, er så motløs for tiden, men da er det godt at gubben trør til og svinger kosten..

mandag 11. januar 2010


Noen ting er man ekstra glad i:O)

Jeg var mye hos bestemor og bestefar når jeg var liten,det beste som fantes var å overnatte på en madrass ved siden av sengen deres, eller helst mellom de i sengen da ble alt ekstra trygt og godt. Nå er det blitt sånn at vi fikk kjøpe huset der de bodde, et husbankhus fra 1975, egentlig et kjedelig hus, men for meg ligger det historie her.Lykken for meg ble stor da det viste seg at mamma og pappa hadde tatt vare på et Jesus bilde jeg husker hang over senga hos bestemor og bestefar, dette har nå fått sin plass i stua mi og jeg smiler.
For meg betyr dette mye, men synes sånne bilder er vakre uansett. annser ikke meg selv som kristen, men har en barne tro, pluss at jeg har blandet mye og laget min helt egen mening om det med å tro, men det hindrer meg ikke fra å like det som er veldig tydelig religiøst.

fredag 8. januar 2010

skal snart skje noe :O)

Jeg har ikke vært her på lenge, dagene liksom bare forsvinner uten at jeg merker det. Tenkte at jeg snart skulle få fart på ting igjen her, men må først løpe rundt og knipse noen bilder i hus og heim(eller kanskje rydde litt før jeg knipser).
Her går stort sett dagene med til å fyre i huset, har hatt rundt 20 minus og mer siden før jul nå og jeg må innrømme at jeg begynner å drømme om sommer og sol, selv om jeg anser meg selv som et vinter menneske.
Kan liksom ikke ta ungene ut i gapahuken og renne på akebrett å kose oss når kviksølvet synker så drastisk, håper snart vi kan få ca 8 kalde for da er det flotte forhold og vi kan ha noen trivlige stunder rundt bålet uten å få de store frost skadene.
Som sagt, jeg kommer sterkt tilbake med bilder og stunt, enn så lenge: kos dere i kulda :O)