fredag 26. februar 2010

Drømmer om det !!!

dette hadde nok blitt rimelig sant om jeg hadde kjøpt alt jeg drømmer om for tiden.
Jeg har vel kommet til det stadiet at jeg burde vært multimillionær.
Det er
sånn at til våren skal vi skaffe oss høner, da er det jo rett og rimelig at jeg må ha en eggkurv i
fil de fer??? ( muligens mest sansynlig brukt til oppbevaring av løk)
Kan jo ikke få inn eggene ellers!!!!
Og mye
trolig vil hønene finne en vei ut av nettingen og da må jeg jo ha dette store fugleburet til 1200 kr
ellers har jeg problem med å beskytte de mot reven til gubben kommer fra jobb, ja det MÅ jeg bare ha, det kan jo oppbevare en blomst mens vi venter på ulykken!!!
Og av egg
blir det vaffler, og de må ligge tildekket ute så ikke vi får veps i maten og da trenger jeg dette til 600 kr!!!! Kan ikke risikere sykehus opphold når man har sommerferie!!!!Ferie minner
må man ta vare på, derfor MÅ jeg jo ha to, tre stk av disse rammene for å kunne vise de frem..
Skal jo være stolt av det man har og har gjort!!!!!Eggeskallet
må jo og ha sin plass og denne lekre søppeldunken passer perfekt til det...Så nå
setter jeg på englevingene og blunker med mine blå og satser på at min elskede leser dette og ser logikken og det ekstreme behovet VI har!!!!
Ellers får jeg krysse det som krysses kan for at jeg får 7 rette i lotto i morra for listen er
MYYYYYYYE LENGER...'
Ha en super fredag, hilsen den håpefulle ;O)

torsdag 25. februar 2010

Enda mer snø!!!


Det er torsdag og snøen daler atter ned i de indre bygder av agderfylket.
Jeg ser frem mot helg, da har de meldt strålende sol og Varmegrader

onsdag 24. februar 2010

LIVETS HARDE SKOLE!!!!!

 Det har seg sånn i min lille familie at denne gutten har sine kompliserte ting og en av de er en vannvittig kresenhet for mat, han er så ille at det kan faktisk virke som vi med vilje unngår å ha det han liker i skapene.
Tante Fia har da vært på grensen til å utvikle grå hår i tinningen til tider, for han liker noe en dag og ikke en annen.
Da plumpet det ned en ide hos oss "voksne" i huset...
UKEPENGER TIL EGEN MAT!!!!!
Blir spennende å se hva han får ut av dette og om budsjettet rekker til, han har selvfølgelig angre rett på tiltaket, men da må han stå for det og slutte å klage..
Hadde han blitt tilbudt noe av det på bildet over, ja da hadde verden gått under den dagen, men tror det skal holde hardt med et nøye tilmålt budsjett når man liker best taco, pizza og pølser.
Livet er ikke alltid så rosenrødt og det er kanskje tidlig å lære det i en alder av 14 år, men jeg skal love dere at her i huset er det alvorlige grunner for et sånn tiltak :O)
Vi har en krydret tilværelse med tennåringer og ei snuppe på snart 4...
Krydder er sunt for forbrenningen har jeg hørt og jeg må si at jeg liker en kryddret hverdag også..
Ha en kryddret dag alle mann :O)

mandag 22. februar 2010

 Å jeg lengter mot vår!!
Begynner å kjenne på at energi lagrene fra fordums sommers sol begynner å gå tomme.
Jeg savner våren og har et inderlig ønske om å få vinteren i fortid.
  Blir nydelig å kunne løpe ut uten sko og slippe å drukne ungene i klær bare for å kunne stikke nesen uten for døra.
Så er det jo det at jeg er litt Ole Brum jeg da, for når jeg tenker på sommer så får jeg asossiasjoner som at jeg ligger på stranden og der kommer Belona Hauge og skvetter vann på meg og begynner å sku meg ut igjen...
En mellom ting er helt greit for meg, så da sier jeg bare igjen!
Å jeg lengter mot vår!!!

lørdag 20. februar 2010

Så Sant så sant.
Jeg hadde en periode som det ble en del hjerter her i huset, og et av hjertene skal jeg absolutt beholde selv, det er dette og det skal få en plass på soverommet med tiden. .
Vi tapetserte og malte soverommet når vi flyttet inn( det er faktisk snart 2 år siden !!!)
og etter det har det ikke blitt gjort noe mer..
Ting tar tid, men tiden går og fort da ;O)
Kjærligheten overvinner alt er veldig sant.

Har man kjærlighet, ømhet og omtanke rundt seg så er det det vi trenger for å vokse og gro.
Er så glad i denne lille babyen, ble og kjøpt på en Sverige tur i fjor :O)
Har en lidenskap for hjerter, de er over alt i huset mitt, de og engler..

Avslutter i dag med mine to "engler" som jeg noen ganger kunne ønske hadde litt hvitere vinger og litt mindre horn;O) og mulig de har samme ønske om mammaen sin he he..
Det er ti år mellom de, men eldste mann er like flink til å tirre opp minsta fordet, utrolig så artig det er med søsken du, jeg kan da aldeles ikke huske at jeg var sånn med mine to brødre og jeg tror mamma hadde et myyyye lettere liv en det jeg har, men men, noen fordeler må jo de eldre og ha ;O)
Ha en strålende lørdagskveld med alle deres engler og husk:
Den støste engelen er vel deg selv ;O)
Klemmer fra Tante Fia .........


fredag 19. februar 2010


TID!!!!
Jeg må ta meg selv i mange ganger å si, vent jeg har ikke tid.
Når en av ungene trenger meg, så vurderer jeg ikke viktigheten av det lille øyeblikket i deres liv, jeg svarer" vent , mamma har ikke tid akkurat nå"
En liten lubben neve som drar i bukse beinet blir avfeid med vent litt, og da når mamma endelig har tid, da er alt glemt.
Der er faktisk her og nå som er viktig, ikke i går eller etterpå, det er lite som er så viktig som de som vokser opp og gleden de gir oss hver dag.
Man har nok av tid, det er å bruke den fornuftig som er en oppgave.
Tiden som kom og tiden som gikk, ikke visste jeg at det var selve livet.
Jeg setter utrolig pris på de små ting og et lite øyeblikk, det er det som virkelig gleder meg og det er de jeg husker for
ALLTID :O)
(Kalenderen på det øverste bildet er kjøpt på sparkjøp!!!! Mye fint i denne stilen der for tiden, og til en meget billig penge )

torsdag 18. februar 2010

 Osteklokke og andre ting...

Vi har en egen interør butikk i Åmli, den heter Piano interiør og navnet kommer av at det står et gammelt piano i lokalet som de ikke fikk flyttet ut da de pusset opp, et artig navn med tanke på at man bør ta det litt piano for å finne de vakre ting her i livet.
Det er en stund siden jeg var innom og sjekket forholdene, men det har seg av det at jeg klarer ikke å gå inn der uten å komme ut med noe:O)
En gang jeg var der kom jeg ut med denne flotte osteklokken, den fylte jeg med noen gamle postkort som min mor har spart på, noen blonder og et armband, og den utgjør nå et blikk fang på toppen av trappen min.
Hjertet på dette bildet har jeg sydd selv og kortet i kort holderen kjøpte mamma til meg, tror hun begynner å skjønne hva jeg liker:O)
Ha en forteffelig mandag og husk!!
Det er de små ting i livet som skaper gleder!!!

søndag 14. februar 2010

 Morsdags gave :O)




Siden mor har vokst opp med brødre som fikset ( og til tider vraket) biler, ble hun fort interresert i det som hadde med bil, motor, fart og spenning.
For fem år siden møtte jeg verdens herligste mann og han er lidenskapelig opptatt av Volvo og Amcar, derfor er vel ikke mor så sjokkert over hva hun fikk i morsdags/valentines gave.. (mor var faktisk med å bestemme litt selv her da ;O) )
Jeg fikk en sånn bil som på bildet:O)
Jeg har ønsket meg en gammel pickup leeeeenge, men de koster jo litt da, men her om dagen kom min kjære over et restaurerings objekt til en veldig billig penge, jeg ble ganske giret og det gikk ikke mange dagene før handelen var et faktum.
Det tar nok litt lenger tid før bilen er ferdig og like fin som på bildet, men det er jo sånn det er, det skal faktisk ta litt tid for å få det perfekt, det er som med hus, man blir jo aldri ferdig.
Så nå skal Tante fia på med kjeledressen ( om den passer) og sette igang å sveise på en 1946 modell Chevrolet, synes det er super gøy å sveise, slipe og kutte, men å skru...... Oh my goooood, der er for mannfolk med super krefter!!!
Kommer nok med tiden til å lage meg en restaurerings blogg på denne, er liksom ikke sånn jeg vil hive inn på bloggen her, men nå er jeg så glad og måtte bere vise dere.
Ha en strålende mandag alle sammen :O)

fredag 12. februar 2010

                                                                                En søt liten sak..


Denne hang og ropte til meg da jeg åpnet døra i en butikk, ikke det aller vakreste i verden, men du så sjarmerende søt!!!!
Jeg løftet den forsiktig ned og gikk og bar lykkelig på den rundt i butikken mens jeg handlet andre ting, jeg var nesten som en nybakt mor når jeg betalte:O)
Ikke lett å få fotografert den så den viser seg i all sin prakt, men det er viklet en perlelenke rundt hele hjertet og den er skikkelig søt når det er tent lys i den.
Ikke alt behøver å koste skjorta og gubbens humør heller, denne ga jeg knappe 80 kr for og den har fått meg til å smile en hel uke :O)
Ha en fantastisk helg alle mann, jeg skal i barne selskap med lillegull i morra og om været holder blir det å velte seg i snøen med henne på søndag :O)

tirsdag 9. februar 2010

En gammel skap dør!!
Var på loppemarked sist vår, faktisk to på en dag, jeg elsker å lete etter skatter i andres gamle rot:O)
På det ene kom jeg over denne fantastisk flotte døra, tror jeg hadde gitt nesten hva som helst for å sikre meg den, men som på loppemarked flest ble det billig, nesten så billig at jeg fikk dårlig samvittighet he he. Jeg skal en gang lage meg et utekjøkken (må bare få opp en veranda først, prosjektene står i kø)
Så jeg såg for meg denne døra malt i "speilen" med tavle maling og brukt som meny tavle der, men jeg er ikke kjent for å ha tid til å vente på det, så en sen kveldstime i verste knott klekkings tid i sommer satt jeg ute og pusset det veste på døra og jammen skulle jeg sitte der i en svart sky og male mens jeg slo vilt rundt meg og kjente at det kravlet i ører og nese. Resultatet ble der etter, litt skakt og skjevt og tydelig preget av hastverk, men alt har sin sjarm, så her står den da og hilser mine gjester velkommen som bare en gammel skapdør kan gjøre:O)
Rart hva kulde kan gjøre, jeg sitter faktisk her og drømmer om sommer, hadde helt glemt at det fantes ekkle kryp og surrende saker, men uansett: Vi ser da alle frem til vår!!!

mandag 8. februar 2010



Blogg butikk!!!!!

'

Har etter oppfordtinger fra samboer og venner laget meg en blogg butikk, der skal jeg
i tiden fremover prøve å være flink til å legge ut det jeg har for salg av mine kreasjoner.
Adressen er : tantefiasbloggbutikk.blogspot.com
Ønsket er jo at det faktisk kan være mulig å få solgt noe av overproduksjonen min.
Har en drøm i fremtiden å kunne starte min egen hobby/ interiør butikk,
griper tak i de muligheter som ligger for meg nå og starter i det små på nettet så lar jeg tiden vise hav som skjer..
VELKOMMEN INN I MIN BUTIKK!!!!!

søndag 7. februar 2010

En engel og en til.
Disse englene var engang topp kronen på en etasjeovn, det gamle huset til mine besteforeldre måtte rives pga vei utbygging og da sparte min bestefar på noen ting bla denne, den malte han opp og hang over ovnen i peis stua, der henger den den dag i dag og selv om jeg skulle få malt veggen skal denne opp der den henger.. Jeg simpelthenn elsker engler, de er for meg et symbol på evig kjærlighet og renhet, og i en hverdag som vi lever i er det viktig og holde fast på troen på kjærligheten.
 Engler får lov å være hos meg hele året og jeg tror de er der de vi ikke kan se også, noen er det som passer på en klønete sjel ellers hadde vi ligget tynt ann noen og en hver ville jeg tro.
       LOVED BY ANGELS.
   Harrytur???!!!
En tur til sverige blir som oftes av oss Nordmenn betegnet som harrytur, men jeg fant i går ut at det er faktisk ikke bare røyk,sprit og bacon folk drar over grensen.
Jeg har en butikk jeg bare MÅ innom hver gang jeg er  i Sverige og i går gjorde jeg stoooore øyer når jeg kom inn og fant denne flotte klokken og en helt herlig engel, da måtte jeg bare rydde plass mellom flesk og pølser og få de med i bilen.
De andre som var med spurte om hvor jeg skulle ha det og hvordan det ville bli i huset, men hvorfor skal man vite det før man får det hjem?? Det viktigste her er at jeg falt pladask så får plasseringen komme etterhvert:O) Tante Fia har hatt en fantastisk tur og det er jo viktigere enn alt!!!!!

onsdag 3. februar 2010

 Endelig ferdig!!!!
I dag fikk jeg endelig gjort ferdig et hekleprosjekt som har lagt umontert i X antall år,
lurer litt på hvorfor jeg ikke har fått gjort det tidligere da jeg i dag fikk tid mellom snørr tørk og hjelpetrengende barn......
Lille gull er syk i dag og da må jo mamma finne seg i å ikke få sitte still, men ferdig ble jeg faktisk.
Jeg har her brukt den som lysestake, men den kan fint brukes som blomstervase også, da det faktisk er en blomstervase den er heklet rundt.
Spørs om ikke TanteFia må unne seg en bukett med tullipaner når lille snørr er frisk igjen, ser for meg at det kan bli rett lekkert i denne vasen ;O)
Nå er det bare å få heklet ferdig juleløperen jeg har startet på, for jeg må innse at jeg må starte tidlig for å bli ferdig til jul :O)

tirsdag 2. februar 2010

 KONGESTOLEN
Da jeg var liten sto denne stolen hos bestemor og bestefar, vi synes stolen var så stor og flott og vi barna kaldte den bare for kongestolen.
Da jeg nå i voksen alder fikk kjøpt bestehuset, da ble spørsmålet raskt om kongestolen fulgte med
på kjøpet, ooo store lykke det gjorde den!!!!
Det viste seg jo raskt at stolen var jo ikke så stor som jeg husket den, jeg klarer jo knapt å vri rumpa inn i den, men den er like staselig som jeg husket..
For å bryte opp i det brune har jeg lagt en jukse sauefell på setet, for det må sies at denne stolen skal få lov å være brun, det er mange minner i denne og de skal jeg forhåpentligvis få lov å gi videre til mine barn og senere barnebarn.
For meg vil dette alltid være KONGESTOLEN :O)
(for dronninger og konger med små rumper ;O) )